Мокри колач - Даца



Једноставан за припрему, а укусан! Даца га је скинула са интернета, модификовала и препоручила Принцези. Принцеза је импровизовала, понешто променила, и ево га, Дацин мокри колач!

Састојци:

За тесто:
- 3 јаја,
- 6 кашика шећера (супених),
- 2 кашике какаа,
- 2 кашике гриза,
- 9 кашика млека (75г),
- 6 кашика брашна (100г)
- 1 прашак за пециво.
(Кад пише кашика, мисли се на супену кашику!)

Прелив:
- 500г млека,
- 4 кашике шећера,
- 1 ванил шећер.

Припрема:
Укључити рерну на 2000C. Рерна ће се угрејати док умутите састојке. Плех у коме ће се пећи намазати путером (или маргарином) и припремати:
Умутити беланца па додати шећер. Састојци се затим, додају следећим редом: жуманца, гриз, какао, млеко, брашно (са прашком за пециво). Затим смесу излити у плех и ставити у рерну. Водити рачуна, брзо се испече - пробати виљушком (када је готово, тесто почиње да се одваја од плеха).
Док се пече, угрејати 500 мл млека са 4 кашике шећера и 1 кесицом ванил шећера. Када прокључа, скинути с ватре.
Када се тесто испече, прелити врућим млеком и оставити да се охлади. Онда додати 1 - 2 шлага.
Пријатно!



Нема коментара:

Постави коментар