Једноставан
за припрему, а укусан! Даца га је скинула са интернета, модификовала и
препоручила Принцези. Принцеза је импровизовала, понешто променила, и ево га,
Дацин мокри колач!
Састојци:
За тесто:
- 3 јаја,
- 6
кашика шећера (супених),
- 2
кашике какаа,
- 2
кашике гриза,
- 9
кашика млека (75г),
- 6
кашика брашна (100г)
- 1
прашак за пециво.
(Кад пише кашика, мисли се на супену кашику!)
(Кад пише кашика, мисли се на супену кашику!)
Прелив:
- 500г
млека,
- 4 кашике
шећера,
- 1 ванил
шећер.
Припрема:
Укључити
рерну на 2000C. Рерна
ће се угрејати док умутите састојке. Плех у коме ће се пећи намазати путером
(или маргарином) и припремати:
Умутити
беланца па додати шећер. Састојци се затим, додају следећим редом: жуманца, гриз,
какао, млеко, брашно (са прашком за пециво). Затим смесу излити у плех и
ставити у рерну. Водити рачуна, брзо се испече - пробати виљушком (када је
готово, тесто почиње да се одваја од плеха).
Док се
пече, угрејати 500 мл млека са 4 кашике шећера и 1 кесицом ванил шећера. Када
прокључа, скинути с ватре.
Када се
тесто испече, прелити врућим млеком и оставити да се охлади. Онда додати 1 - 2 шлага.
Пријатно!
Нема коментара:
Постави коментар