Руска салата




Материјал:
- 300 - 500г  меса перутнине
- 300г кромпира
- 300г шаргарепе
- 200г грашка
- 2 кувана јајета
- 300г мајонеза
- 100 - 200 г киселих краставчића.


Поступак:
Обарити 2 јаја.
У експрес лонцу обари 300 - 500г пилећег или ћурећег меса (са мало воде). Кад се обари, извадити из лонца, одвојити месо од коске и месо самлети. 
Очистити 300 г кромпира и 300 г шаргарепе, исецкати на ситне комаде и кувати заједно са 200г грашка у експрес лонцу. Додати 1 кашичицу морске соли. 
У посебну посуду нарезати киселе краставце и јаја.
Када поврће буде скувано, помешати поврће, месо, киселе краставце и јаја па додати 300 г мајонеза.
Пријатно! 









Нема коментара:

Постави коментар