Ово је торта пуна чоколаде. Права
бомба!
Састојци за 20 порција
За кору:
10 беланаца
10 кашика шећера
8 кашике млевених лешника (могу и
ораси или бадем)
2 кашика какао праха
За фил:
10 жуманаца
10 кашика шећера
0,5 л слатке павлаке
300 г путера
200 г чоколаде
За глазуру:
100 г путера и
200 г чоколаде
Припрема
Умутити беланца са шећером, па
кад смеса постане довољно чврста додати остале састојке за кору и лагано
мешати. Пећи прво на 160°Ц неких 10 минута, па појачати на 180°Ц и пећи још 10
минута.
Фил - жуманца умутити са шећером,
па кувати на пари, и у то додати чоколаду. Кад се мало згусне - охладити.
Умутити слатку павлаку, а путер мутити са филом од жуманаца и чоколаде па
постепено додавати слатку павлаку, док се смеса не изједначи.
Глазура - отопити 100 г путера са
200 г чоколаде, додати око 100 мл млека и том глазуром премазати целу торту.
Нема коментара:
Постави коментар