Боркин гулаш




- 0,5 кг јунетине
- 0,5 кг свињетине
- 1,5 кг црног лука
- 2 шаргарепе
- вегета, со, бибер и шећер

Налити у шерпу масти или уље (препоручује се маст), загрејати и ставити исецкан лук (сецкати на режњеве), а затим и шаргарепу. Када се мало продинста додати месе исечено на крупније коцке, зачинити по укусу (редослед: вегера, со, бибер и кафена кашика шећера), налити топлом водом да маса буде у целости потопљена. Крчкати на благој ватри уз повремено мешање и додавати топлу воду, тако да њен ниво буде увек исти, најмање два и по сата.
Кад је месо удинстано припремити следећу запршку: у потребну количину масноће додати 2 – 3 кашике брашна који се пропржи да порумени, па се онда дода слатка алева паприка по жељи да би се добила жељена боја. Уједначена запршка се лагано прелива преко гулаша да се не би згрудвала и динста се заједно са гулашем још десетак минута на лаганој ватри.

Док се динста са запршком проверити густину која се може смањити додавањем воде.



Нема коментара:

Постави коментар