Материјал:
- 20г желатина
- Кекс при бер
- 500мл слатке павлаке
- сир ела - веће паковање
- 300г шећера
- 250г црвеног воћа (може и џем)
Кора:
Поређај пти бер по дну
плеха и прелиј (хладном) добром шољицом скуване црне кафе без шећера.
Фил:
Две кесице желатина потопити
у 1 дл воде да набубри па га на тихој ватри растопити.
а) Пола кг слатке павлаке умутити у
вангли или већем суду.
б) Посебно умутити кутију од пола
кг немасног сира Ела са 200 гр шећера па додати
желатин и
умешати.
Измешати павлаку (а) и ела сит (б) и изручити преко коре. Ставити
у фризидер да се стегне.
Воће (малине, јагоде, вишње - и сок
који се ослободи отапањем) прокувати са 100 - 150г шећера па и у то ставити две кесице отопљеног желатина. Кад се
мало прохлади прелити по врху колача и опет ставити у фрижидер да се стегне.
Нема коментара:
Постави коментар